THLs hållbarhetssatsning fortsätter nu första ellastbilen i trafik

Den 2 oktober tog THL sin första ellastbil med kyl- och frysaggregat i drift. Ellastbilen levererar livsmedel till Dagabs butiker i Göteborgstrakten och bidrar nu aktivt till en renare, fossilfri närmiljö.


En hållbar satsning
– Vår nya ellastbil är en Scania BEW25 som har modifierats med kyl- och fryskapacitet. Den drivs på 100% el och klarar faktiskt en hel arbetsdag på en laddning, även om vi också har möjlighet att stödladda under tiden vi lastar och lossar hos Dagab. Kapaciteten imponerar, bilen lastar över 13 ton, så vi har inte behövt kompromissa på effektiviteten, säger Thomas Larsson, VD på THL Transportservice.
Ren och tyst
En satsning på elektrifiering av även den tyngre fordonsflottan ligger i linje med THL Transportservice och Sandahls ambitioner inom hållbarhet. Sandahls Logistik ska precis som THL vara fossilfria vid utgången av 2025, och investeringen i ellastbilen är ett steg i vår hållbara utveckling.
Läs här